Rocket Overdrive

Andy skulle vara stand-in trummis i Chris & Mikes andra band, High-Speed Generation, men det visade sig att de alla hade samma tankar och idéer om att bilda ett band fortfarande i Rockabilly stil men med en mer modern syn, var så i slutet av 2009 Rocket Overdrive bildades.

Chris nämnde projektet Patrik på Enviken Records som direkt blev intresserad och bad dem att spela in en enkel demo på nästa rehearsel, i en liten stund en kassett sändes till honom och det dröjde inte länge förrän han ringde Chris fram för att prata om inspelning ett album på Enviken Records studio. Så utan att ens göra en live-spelning de kom in i studion för att börja arbeta på sitt första album i början av 2010.

Rocket Overdrive har en klassisk Rockabilly line-up, gitarr, trummor och en thumpin "slap bass. Men dessa ungdomar finns inga copycats. De kombinerar sina influenser från hjältar glansdagar Rockabilly som Johnny Burnette, Buddy Holly, Johnny Cash & Gene Vincent, för att nämna några, med mer moderna pop / punk ljud och har kommit fram till en fräsch och unik stil som redan har rönt viss uppmärksamhet.

Deras första spelning ägde rum i Strömsund i norra Sverige, en snygg åtta timmars resa ett sätt som är ... Det gick ner en storm och ryktet sprids snabbt bout här trekant och nu ser det ut som de kommer att vara upptagen ett tag. Rocket Overdrive har en ljus framtid ingen tvekan. Var noga med att fånga dem när de träffar din stad!

Rocket Overdrive är:
Mr Chris Rocket - Gitarr & Lead sång
Mr Mike Teardrop - ståbas & Backup sång
Mr Andy Eastwood - Trummor & Backup sång