Malin Jonsson

Rock, country och vispop på svenska

Kom, kom så far vi härifrån, innan allting är försent.......

För många blev de stroferna den första kontakten med Malin Jonsson, då som frontfigur i gruppen Malins Elektriska. Året var 2000 då gruppen fick en hit med sin egen tolkning av Ainbusks "Kom så far vi härifrån" och låg under nära ett års tid etta på Dalatoppen. 

Egen musik och egna texter på svenska var ändå vad Malin främst ville ägna sig åt, och så fick det bli... Sedan 2004 framträder hon nu under eget namn och med eget material inom pop/visa/country. Kännetecknande är de starka melodierna, ofta kryddade med tät stämsång. Efter flera uppmärksammade singlar släpptes också under hösten 2008 fullängdsdebuten "Mitt första album" där de tre släppta singlarna ”Upp och ner”, ”Leva här” och ”Som en ängel” samtliga utmanat till Svensktoppen och även spelats flitigt hos Sveriges Radios P4-stationer. 

Även Danmark har nu fått upp ögonen för Malin Jonsson sedan singeln "Upp och ner" plockats upp på spellistorna hos den Danska radions P4-stationer. Ett danskt bolag kommer nu också att lansera Malin Jonsson och hennes album i Danmark. Live och på skiva har Malin varit duettpartner till både Björn Skifs och Mikael Rickfors och i TV har Malin kunnat ses i program som SVT:s Go´Kväll och in Eftersnack. 

Under sommaren 2009 gjorde Malin och hennes band 16 mycket uppskattade framträdanden, en sommarturné som inleddes med galan "Made in Dalarna" i Gropen i Leksand och som avslutades med "Trysil Sommerfestival" i Norge. Live framträder Malin Jonsson med sitt band i en fullproducerad version för de något större och medelstora scenerna, eller i en mer akustisk upplaga för de något mer intima tillställningarna. 

Förfrågningar om varianter eller prisuppgifter kan ställas till Dalaartist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill Du förhandslyssna? Gå in på www.malinjonsson.se